Zoznam alergénov
Jedlá, ktoré neobsahujú alergén obilniny, sú bezlepkové jedlá!
- Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridné odrody).
- Kôrovce a výrobky z nich.
- Vajcia a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Arašidy a výrobky z nich.
- Sójové zrná a výrobky z nich.
- Mlieko a výrobky z neho.
- Orechy (mandle, lieskové, vlašské, kešu, pekanové, para, pistácie, makadamové, queenslandské) a výrobky z nich.
- Zeler a výrobky z neho.
- Horčica a výrobky z nej.
- Sezamové semená a výrobky z nich.
- Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg, alebo 10mg/l (konzervanty).
- Vlčí bôb a výrobky z neho.
- Mäkkýše a výrobky z nich.